Inloggen

X

Webinar Zware Jongens, Pittige meidenVolgende datum nog niet bekend

In verband met het coronavirus zal de lezing online zijn (via Zoom).
De duur van de lezing is 2.5 uur.
De kosten bedragen € 35,= pp (bestaande cursisten betalen € 35,=)Door Wendy Las van Bennekom:
‘Deze groep honden, gaat mij bijzonder aan het hart. Te vaak onbegrepen, te vaak overmatig hard getraind, te vaak om verkeerde redenen aangeschaft en te vaak in een verdomhoekje. Zo zonde, als je weet hoe geweldig ze kunnen zijn in de handen van een vaardig eigenaar’


Wie is Wendy

Wendy is Kynologisch instructeur en gedragtherapeut, hiernaast is zij de oprichter en eigenaar van het Molosser Training Center. Een specialistisch trainingcenter voor Hoog risicohonden. Twee jaar geleden heeft zij onderzoek gedaan naar het verantwoord begeleiden van Hoog Risicohonden. De inmiddels succesvolle, landelijke bijscholing voor kynologisch instructeurs genaamd: ‘Zware jongens en Pittige meiden’ is door haar ontwikkeld.  Wendy is zelf eigenaar en fokker van de Deense Mastiff en heeft sinds, jaar en dag een enorme affiniteit met de honden van het molossertype. Haar vorige hond, was een kruising Owcharka.  Het is haar opgevallen dat veeleigenaren vinden dat zij niet de begeleiding krijgen die zij nodig hebben.  Veel hondenrassen passen niet in de structuur van de werkhonden cursus en een veelgehoorde klacht is, dat eigenaren zich onbegrepen voelen. Teksten als: ‘Deze honden kunnen nu eenmaal niet werken’ of  ‘deze honden zijn moeilijk te lezen’ en zelfs ’Gaat u met deze hond maar een stukje van de groep afstaan’, worden al snel uitgesproken als de hond tot de ‘moeilijke’ rassen behoort. Hier ergerde Wendy zich enorm aan. Een eigenaar is hier niet mee geholpen, vindt zij.

De lezing Zware jongens en Pittige meiden gaat op veler verzoek opnieuw worden gegeven.  In deze lezing zal zij een aantal belangrijke zaken duidelijk te maken die, voor instructeurs maar ook voor eigenaren een belangrijke handvatten geven in de begeleiding van deze honden.  
Onderwerpen die aan bod komen zijn:

-    Waar komen ze vandaan
-    Wat betekent genetische predispositie
-    Micro communicatie
-    Impulsiviteit
-    Praktijkvoorbeelden
-    Uiteindelijke zijn het allemaal hondenPin It