Cursussen


Puppen

Groepstraining met maximaal 6 combinaties. Hierin wordt aandacht besteed aan belangrijke basisoefeningen( zit, af , sta e.d. )maar vooral aan de individuele begeleiding van de pup. Wat zijn de do’s en don’ts. Waar houd je rekening mee bij het opvoeden van deze geweldige honden. Hoe leg je een goede basis waarbij je rekening houdt met de aanleg van deze hond zonder hier een vergrootglas boven te leggen. Hiernaast wordt er veel aandacht besteed aan extra vaardigheden door middel van fun oefeningen, dit zijn oefeningen die op zichzelf geen trainingswaarde hebben maar waardoor hond en eigenaar elkaar beter en sneller leren begrijpen.

 

Klik hier

Basis volwassen honden

Groepstraining met maximaal vier combinaties. In deze cursus ligt de nadruk op de Big Five ; Hier, naast, wacht, los, back. Vijf oefeningen waarmee het voor de eigenaar makkelijker wordt om de hond door de drukke maatschappij te leiden. Hiernaast wordt er net als bij de puppen veel aandacht besteed aan extra vaardigheden door middel van fun oefeningen , dit zijn oefeningen die op zichzelf geen trainingswaarde hebben maar waardoor hond en eigenaar elkaar beter en sneller leren begrijpen. Deze combinatie binnen het programma leidt tot een relaxte manier van samenwerken en betere aansturing van de hond. Deze training begint in de training boxen en zal op geleide van de vorderingen op het open terrein verder gaan.

Klik hier

Gevorderden

Gevorderden is voor combinaties die de basisvaardigheden om de hond uit gedrag te halen beheersen. In deze cursus wordt er steeds vaker buiten de trainingsboxen getraind.

Klik hier

Powerfun

POWERFUN is voor gevorderde cursisten. Deze zal, in eerst instantie, een maal per maand worden gegeven.
Hierin worden alle aangeleerde oefeningen in een ander jasje gegoten. SPORT, SPEL EN FUN. Alles gericht op de zware jongens en pittige meiden. De ervaring leert, dat op speelse wijze met alle aangeleerde oefeningen aan de gang gaan, voor nog meer binding tussen hond en eigenaar zorgt.
Het is gewoon ontzettend leuk om bezig te blijven met je hond.
Uiteraard blijven we veilig werken en zorgen we ervoor dat er geen extreme opwinding is tijdens de training.

We zullen niet alleen de honden, maar ook de eigenaren uitdagen.

Klik hier

 

Praktijktraining
Omdat het in de praktijk soms net even anders gaat.

Na de gevorderde training is het ook mogelijk om nog vier extra lessen in te boeken.
Deze lessen vinden plaats buiten het terrein van het M.T.C. Hierin komt er één op één begeleiding in het uitvoeren van de oefeningen in een winkel of wandelgebied in Lelystad.
Hierbij leer je als eigenaar wat omgevingsbewustzijn is en hoe je anticipeert op de omgeving.

Klik hier

 

Individuele begeleiding

 

Soms is het makkelijker om privé training te krijgen met jouw hond. Vaak kent de hond de basisoefeningen wel maar zijn er compleet andere problemen (bijvoorbeeld trekken aan de lijn) waarmee je tijdens een cursus iets mee kunt. Dat is geen probleem. In veel gevallen is een ander inzicht of een ondersteunende oefening voldoende om het eventuele probleem het hoofd te bieden.

 

Workshops en extra trainingen


 

Omgevingsbewust zijn.

Hoe maak je handig gebruik van de omgeving en extra trainingstrucs om niet alleen je hond en jezelf rust te geven, maar ook eventuele conflictsituaties zo veel mogelijk te voorkomen. Waar houdt je rekening mee en hoe stuur je je hond hierbij aan zonder dat er spanning wordt opgebouwd.

Klik hier

 

Problem Solving

Deze training vindt specifiek plaats in de training boxen. Op het moment dat er een probleem is met een uitvallende hond of bovengemiddelde intolerantie geeft deze training box alle rust om stap voor stap het probleem te begeleiden. Ook bijzonder prikkelgevoelige honden hebben veel baat bij deze boxen. De honden kunnen elkaar niet zien en ook niet bij elkaar komen. Hiernaast is de box voorzien van alle mogelijkheden om de hond en eigenaar die rust te bieden die nodig is om dit ongewenste gedrag in banen te leiden.


 

Naast de opvoed en trainingsprogramma’s zal er regelmatig een workshop zijn waar cursisten van het MTC zich voor kunnen inschrijven. Denk hierbij aan:

Hersenwerk, geurdetectie, mantrailing, Maar ook recreatief pakwerk en flirtpoling, Bij deze laatste zal er uitleg worden gegeven over de fysieke maar ook zeker de mentale belastbaarheid van de individuele hond en de eventuele gevolgen bij verkeerde begeleiding.

De workshops zullen op de website worden vermeld.

Ga naar boven